ГоловнаСвіт

В Афганістані поліція затримала генерала з 20 кілограмами героїну

Афганістан залишається одним з основних виробників героїну у світі

В Афганістані поліція затримала генерала з 20 кілограмами героїну
Архив

В Афганістані поліція затримала бригадного генерала Абдула Саму (Abdul Sama) за звинуваченням у контрабанді близько 20 кілограмів героїну.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на офіційного представника міноборони Афганістану Давлата Вазірі (Dawlat Waziri).

"Я можу підтвердити, що главу вербувального центру збройних сил (у північній провінції Балх) затримали, коли він перевозив наркотики в автомобілі", - сказав він. Разом із Самою у військовій вантажівці були його охоронець і водій.

За даними Управління ООН у боротьбі з наркотиками, частка Афганістану у світовому виробництві героїну становить 77%. Наркоторгівля - одна з ключових статей доходу ісламістського руху "Талібан", що б'ється з афганським урядом, і місцевих злочинних угруповань.

Незважаючи на те, що США і їхні союзники вклали мільярди доларів у програми з ліквідації полів опійного маку, у 2014 році, за даними ООН, в Афганістані насінням цієї рослини засіяли рекордну площу. Опійний мак використовується для синтезу героїну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram