ГоловнаСвіт

Угорщина розгорнула програму з повернення молодих емігрантів на батьківщину

У Будапешті пообіцяли оплатити переліт "поверненців" додому і надати грошову компенсацію

Угорщина розгорнула програму з повернення молодих емігрантів на батьківщину
Фото: tqn.com

Уряд Угорщини почав кампанію з повернення на батьківщину молодих людей, що живуть за кордоном.

Про це повідомляє ВВС.

Програма триває під гаслом "Молода людино, повернися додому!". Уряд заявив, що готовий оплатити переліт молоді, яка бажає повернутися жити і працювати в Угорщині. Крім того, на початках молодій людині виплачуватиметься щомісячна компенсація у 230 фунтів стерлінгів ($356), щоб допомогти зняти житло.

За даними Національного бюро статистики, наразі близько 350 тис. угорців живуть і працюють за кордоном. Держсекретар з питань зайнятості Шандор Чомбе заявив, що під програмою вже підписалися близько 800 осіб, але опозиційна преса вважає, що реальне число набагато нижче.

Крім того, багато спостерігачів в Угорщині заявляють, що сума, яку уряд гарантує угорцям у разі повернення додому є чисто символічною і набагато меншою за ту, яку нещодавно витратили на антиіммігрантську кампанію. Нагадаємо, раніше угорський уряд заявив про намір побудувати на кордоні з Сербією стіну, яка запобігатиме потраплянню нелегальних мігрантів на територію країни. Крім того, на вулицях найбільших міст країни з'явилися антиіммігрантські плакати.

Антиіммігрантську кампанію угорської влади, однак, висміяли. На вулицях з'явилися білборди з написом "Приїжджаєте в Угорщину, ми вже працюємо у Великобританії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram