ГоловнаСвіт

Росія оприлюднила проект Керченського мосту

Перехід включатиме дві залізничні лінії і чотири автомобільні смуги.

Росія оприлюднила проект Керченського мосту
Керченская паромная переправа
Фото: crimeanblog.blogspot.ru

Російський інститут "Гипростроймост - Санкт-Петербург" відправив на затвердження проект Керченського мосту, який зв'яже окупований український півострів із Росією. Зараз автомобілі і потяги з Росії переправляються поромами.

Як повідомляє РБК із посиланням на гендиректора інституту Іллю Рутмана, перехід буде складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автомобільна дорога повинна налічувати 4 смуги руху, максимальна швидкість руху нею становитиме 120 км/год. Пропускна здатність траси - до 40 тис. автомобілів на добу.

Залізниця включає дві колії другої категорії залізничних ліній (максимальна швидкість руху на них 160 км/год). Розрахункова швидкість руху пасажирських поїздів по мосту - 120 км/год, вантажних - 80 км/год,

Міст почнеться на Таманському півострові, пройде 5-кілометровою дамбою, вийде на острів Тузла, перетне Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун із півночі. Довжина переходу становить 19 км. Довжина аркових прольотів моста становитиме 227 м, висота судноплавної арки - 35 м.

Інститут "Гипростроймост - Санкт-Петербург" працює понад 50 років. На його рахунку понад 400 проектів, у тому числі перший у Росії нерозвідний вантовий Великий Обухівський міст у Санкт-Петербурзі, три мости у Владивостоці, в тому числі два вантові з рекордними прольотами, мости і тунелі МКАД у Москві та кільцева автодорога в Санкт-Петербурзі .

Інститут також брав участь у проектуванні нового стадіону на Крестовському острові в Санкт-Петербурзі та стадіону для ФК «Спартак» у Москві. Зараз інститут бере участь у проектуванні Західного швидкісного діаметра в Санкт-Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram