ГоловнаСвіт

Ебола повернулася до Ліберії після 7-тижневої перерви

У Західній Африці почався сезон дощу.

Ебола повернулася до Ліберії після 7-тижневої перерви
Сотрудник Красного Креста, контактировавший с зараженными Эболой в Либерии
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я Ліберії зафіксувало перший випадок захворювання на геморагічну лихоманку Ебола за сім тижнів.

Інфекцію виявили в загиблого 17-річного підлітка, повідомляє BBC News. За словами заступника голови відомства Толберта Ньєнсви, медики намагаються встановити пересування жертви лихоманки протягом останніх днів перед смертю.

Ньєнсва закликав ліберійців до пильності, проте зазначив, що приводу для паніки немає.

У двох сусідніх державах - Гвінеї та Сьєрра-Леоне - знову зростає число інфікованих Еболою, це збіглося із початком сезону дощу в Західній Африці.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), жертвами найбільшого в історії спалаху геморагічної лихоманки стали більш ніж 11 тис. осіб, у тому числі в Ліберії - більш ніж 4,7 тис. осіб.

ВООЗ 9 травня оголошувала про закінчення епідемії вірусу Еболи в Ліберії, але попереджала, що випадки зараження Еболою, як і раніше, фіксують у сусідніх Гвінеї та Сьєрра-Леоне, і є доволі високий ризик потрапляння заражених людей у Ліберію.

Вірус Ебола походить із району річки Ебола в Заїрі (нині - Демократична Республіка Конго). Початкові симптоми нагадують грип. Вірус викликає геморагічну лихоманку, головний біль і слабкість, розвивається в діарею, нудоту, проблеми з нирками і печінкою. У деяких пацієнтів спостерігають внутрішню і зовнішню (з очей і ясен) кровотечу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram