ГоловнаСвіт

Протест у Вірменії розколовся

На проспекті Баграмяна залишаються кілька сотень демонстрантів.

Протест у Вірменії розколовся
Фото: www.facebook.com/CivilNet.TV

Координатори громадянського руху «Ні грабежу!» вирішили припинити нічні сидячі акції протесту на площі Свободи в центрі Єревана. Активісти мають намір створити групи експертів, економістів, юристів, щоб виступити з конкретними пропозиціями.

Як повідомляє panarmenian.net, у Єревані зараз проходять два паралельні зібрання - на проспекті Баграмяна і на прилеглій до нього площі Свободи.

28 червня після закликів поліції члени та координатори громадянського руху «Ні грабежу!» покинули проспект Баграмяна і зібралися на площі Свободи. Вони заявили, що люди, які залишилися на проспекті Баграмяна і не бажають розходитися, провокують ситуацію.

Решта людей на проспекті Баграмяна звинуватили рух «Ні грабежу!» у зраді і заявили про намір продовжити боротьбу проти подорожчання тарифів на електроенергію і тримати проспект закритим.

На проспекті Баграмяна залишається кілька сотень демонстрантів. Проспект перекрили сили поліції.

Поліція Єревана заявила, що дочекається, поки протестувальники розійдуться.

Нагадаємо, 27 червня президент Вірменії Серж Саргсян заявив, що уряд візьме на себе весь тягар, пов'язаний з підвищенням тарифів на електроенергію, до отримання результатів аудиту компанії «Електромережі Вірменії» (дочірньої компанії російської ІНТЕР РАТ ЄЕС). Суми, за його словами, візьмуть із коштів, передбачених на подальше зміцнення безпеки.

Представники ініціативи «Ні грабежу!» з 19 червня проводять у Єревані мітинги проти подорожчання електроенергії. Вранці 23 червня поліцейські розігнали мирну демонстрацію на проспекті Баграмяна із застосуванням водометів - люди прямували до адміністрації президента країни. У результаті постраждали 25 осіб, було затримано близько 250 осіб.

Мітинг протесту відновився ввечері 23 червня, коли люди зібралися на площі Свободи і знову попрямували на проспект Баграмяна, де залишаються досі.

Учасники акції вимагають скасувати рішення Комісії з регулювання суспільних послуг від 17 червня про підвищення тарифу на електроенергію, згідно з яким з 1 серпня тариф подорожчає на 6,93 драма за кВт.год (приблизно на 16,7%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram