ГоловнаСвіт

Канада готова поставляти Україні летальну зброю, але не діятиме самотужки, - міністр оборони

Канада створить п'ять спеціалізованих тренувальних місій для українських військових

Канада готова поставляти Україні летальну зброю, але не діятиме самотужки, - міністр оборони
Джейсон Кенни
Фото: Юрий Михайлов

Міністр оборони Канади Джейсон Кенні заявив, що його країна готова поставляти Україні летальну зброю, але не діятиме без підтримки союзників у НАТО.

Про це він заявив у кулуарах засідання комісії НАТО з питання України, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Щодо надання летальної зброї, то наш прем'єр-міністр (Стівен Харпер - ред.) заявляє, що всі варіанти на столі, але ми не діятимемо самотужки. Нам потрібен консенсус з цього питання серед інших країн (НАТО), щоб піти цим шляхом разом", - сказав він.

Крім того, він заявив, що, крім основної місії з 200 військових інструкторів, яку Канада направить в Україну, створять п'ять маленьких спеціалізованих тренувальних місій, які включатимуть підготовку військової поліції і авіарозвідки, медичну підготовку, а також підготовку зі знешкодження вибухових пристроїв.

Міністр також нагадав, що минулого року Канада надала українським військовим десятки тонн військового обладнання, зокрема окуляри нічного бачення і першокласну зимову амуніцію. Він також заявив, що надалі Канада має намір розглянути питання про надання в майбутньому Україні некінетичного обладнання.

Крім того, Кенні нагадав, що, за підсумками візиту президента Петра Порошенка в Оттаву у вересні 2014 року, Канада надає Україні супутникову підтримку. "Ми забезпечуємо Україну дуже корисними супутниковими даними про ситуацію на українсько-російському кордоні, допомагаючи відстежувати переміщення російських військ", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram