ГоловнаСвіт

Росіяни назвали Обаму своїм головним ворогом

Кожен 12-й росіянин заявив, що РФ оточена ворогами з усіх боків.

Росіяни назвали Обаму своїм головним ворогом
Фото: EPA/UPG

37% росіян вважають, що США й особисто президент Барак Обама є головним ворогом Росії. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Обама і США набагато випереджають в антирейтингу росіян Європу (9%) і Україну (8%). Серед країн і міжнародних об'єднань росіяни також виокремлюють Великобританію (2%), Німеччину і канцлера Ангелу Меркель (1%), Польщу (1%), НАТО (1%). Корупція, алкоголізм, ісламські терористи, опозиція набрали від 1 до 3 відсотків.

Кожен 12-й росіянин вважає, що Росія з усіх боків оточена ворогами. Прихильників цієї позиції багато серед тих, хто підтримує ЛДПР і КПРФ - 15% і 14% відповідно. При цьому помірні оцінки серед респондентів усе ж переважають: 42% опитаних вважають, що противників і прихильників Росія має приблизно порівну, і 34% вважають, що, незважаючи на наявність ворогів, друзів більше.

12% респондентів заявили, що Росії, в принципі, не має ворогів.

Опитування ВЦВГД було проведено 16-17 травня 2015 року. Опитано 1600 осіб у 130 населених пунктах у 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram