ГоловнаСвіт

В Україну летить міністр оборони Канади

Канадські інструктори незабаром розпочнуть тренування українських військових

В Україну летить міністр оборони Канади
Фото: forces.gc.ca

Завтра в Україну з триденним візитом (до 27 червня) прибуде міністр оборони Канади Джейсон Кенні. Під час візиту плануються зустрічі з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та міністром оборони Степаном Полтораком.

Про це повідомив на брифінгу посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

Кенні також відвідає військові об'єкти у Львівській області, де згодом канадські інструктори проведуть тренування підрозділів Збройних сил.

Нагадаємо, Канада направить в Україну 200 військових інструкторів. Передбачається, що канадці приєднаються до військових інструкторів із США і Великобританії на заході України на початку літа 2015 року і пропрацюють там до 31 березня 2017 року. Більшість канадських інструкторів розмістяться в Яворові.

Крім того, завтра на два дні прилітає міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн. Метою його візиту стане обговорення ситуації на сході України і спільних ініціатив у рамках міжнародних організацій. Також планується обговорити актуальні питання, що стоять на порядку денному "Україна - ЄС", враховуючи головування Люксембургу у Раді Європейського Союзу.

Згодом, 29 червня, до Києва прибуде комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс, який протягом кількох днів планує відвідати Донецьку і Луганську областей та провести зустрічі з керівництвом держави. Візит триватиме до 3 липня.

Нарешті з 30 червня по 2 липня в Україні перебуватиме єврокомісар з гуманітарної допомоги Христос Стиліанідіс. Комісар має намір підтвердити рішення Європейського Союзу про надання додаткової гуманітарної допомоги Україні на суму 15 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram