ГоловнаСвіт

Маккейн: найбільшого удару по Путіну завдала Саудівська Аравія

Американський сенатор знову назвав Росію бензоколонкою.

Маккейн: найбільшого удару по Путіну завдала Саудівська Аравія
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор Джон Маккейн, який у п'ятницю прибув із візитом в Україну, вважає, що Саудівська Аравія завдала найбільшого удару по режиму Володимира Путіна, обваливши ціни на нафту.

Про це сенатор заявив на брифінгу в суботу в Києві, пише "Укрінформ".

"Я багато разів говорив, що Росія - це бензоколонка, яка маскується під країну, тому санкції можуть на неї вплинути. Найбільшим ударом для Путіна було зниження ціни на барель нафти, за що ми можемо подякував Саудівській Аравії", - зазначив він.

Сенатор зауважив, що США традиційно допомагають країнам, які борються за свою свободу проти таких "загарбників, як Володимир Путін". "Володимир Путін постійно, вчора, позавчора каже, що Росія і Україна - це єдина країна. Чи є після цього якісь сумніви, на що він зазіхає, чого він хоче домогтися силою? Домогтися силою того, чого ніколи не можна досягти демократичним способом", - наголосив Маккейн.

За словами американського сенатора, російську агресію проти України слід зупинити, оскільки вона загрожує всьому регіону. "Володимир Путін думає, що йому вдасться уникнути покарання за вбивства, і йому сходить з рук вбивство хоробрих українців, які захищають свою країну. І якщо ми не зупинимо його, ця агресія триватиме і поставить під загрозу Молдову, країни Балтії й інші країни в регіоні", - зазначив республіканець.

Нагадаємо, що зараз нафта коштує близько 65 доларів за барель. Рік тому ціна сягала 110 доларів.

Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі заявляв, що світові ціни на нафту визначає тільки воля Аллаха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram