ГоловнаСвіт

У Ризі на гей-парад вийшли кілька тисяч людей

У ході взяли участь люди різного віку, в тому числі люди похилого віку і діти

У Ризі на гей-парад вийшли кілька тисяч людей
Фото: EPA/UPG

У столиці Латвії Ризі кілька тисяч людей узяли участь у ході Європрайду-2015.

Як повідомляє Delfi, учасники ходи пройшли центральними вулицями столиці і зібралися у Верманському парку. Люди тримали в руках плакати та прапори із ЛГБТ-символікою та написами "Давайте жити дружно", "Homophobia free zone", прапори різних країн, у тому числі латвійські та російські.

Більшість учасників ходи були вбрані в буденний одяг. На ході не було людей у якихось незвичайних костюмах, які часто можна побачити на гей-парадах у великих містах Європи.

У ході взяли участь люди різного віку, зокрема люди похилого віку і діти. За ходою з-поза тимчасових металевих загороджень спостерігали глядачі, яких, утім, було порівняно небагато. За даними правоохоронців, захід пройшов без пригод.

Нагадаємо, 6 червня в Києві пройшов Марш рівності, який організувала ЛГБТ-спільнота. Перед початком ходи між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодих людей виникла сутичка. Молодики кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер, його забрала "швидка". Затримали кілька десятків нападників, серед них також були потерпілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram