ГоловнаСвіт

У Франції арештували банківські рахунки і будівлі, що належать Росії

Заморожено рахунки близько 40 банків та арештовано 8-9 будівель

У Франції арештували банківські рахунки і будівлі, що належать Росії

Судові виконавці Франції заморозили рахунки близько 40 банків і заарештували 8-9 будівель, що належить РФ, у зв'язку зі справою ЮКОСу.

Таку інформацію підтвердив керівник компанії GML (холдинг, що представляє інтереси колишніх найбільших власників ЮКОСу) Тім Осборн, передає Укрінформ з посиланням на агентство AFP.

"Рахунки близько 40 банків заморожено, в тому числі арешти накладено на вісім або дев'ять будівель, що належать РФ у Франції і не перебувають на балансі російських дипломатичних місій", - йдеться в повідомленні AFP.

Російська сторона тепер погрожує "діями у відповідь". Зокрема, за даними окремих ЗМІ, офіційний представник компанії "Роснефть" заявив, що вона має намір "оскаржити ці дії в суді і застосовувати дії у відповідь".

У свою чергу адвокат GML Емануель Гайар заявив, що рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі оскаржити неможливо. Єдиним виходом є лише подання клопотання про скасування самого рішення до арбітражного суду.

Нагадаємо, Арбітражний суд в Гаазі присудив Росії виплатити компанії Group Menatep Limited, яка представляє інтереси колишніх акціонерів ЮКОСу Леоніда Невзліна і Володимира Дубова, найбільшу в історії компенсацію 50,2 млрд дол. США. Судді одноголосно ухвалили, що російська влада експропріювала активи ЮКОСу, порушуючи Енергетичну хартію. Серед країн, де GML буде домагатися арешту активів РФ, називалися США, Франція, Великобританія, Нідерланди, Бельгія та Німеччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram