ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін заявив про відкритість Росії для всього світу

Російська влада далі розширює антизахідні обмеження

Путін заявив про відкритість Росії для всього світу
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва розраховує на продовження співпраці з Заходом.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Активна взаємодія з новими центрами глобального зростання в жодному разі не означає, що ми з меншою увагою ставитимемося до діалогу з нашими традиційними західними партнерами", - сказав Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ).

Російський лідер також висловив упевненість, що така співпраця обов'язково триватиме. За словами Путіна, які цитують РИА Новости, Росія відкрита для економічної, наукової, гуманітарної взаємодії, для контактів з представниками громадянського суспільства та ділових кіл усього світу. "Переконаний, така політика, такий діалог відповідає загальним інтересам, допомагає зберегти ту довіру, яка є основою для спільної роботи", - сказав Путін.

Тим часом, раніше у четвер у Росриболовстві запропонували обмежити ввезення рибних консерв із Заходу в рамках розширення антизахідних санкцій, повідомляє "Интерфакс". Також у відомстві допустили введення ембарго на ввезення мальків, зокрема райдужної форелі.

Крім того, раніше цього тижня глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт запропонував розширити ембарго на деякі види сільськогосподарської продукції - зокрема, на шоколад і каву - "для захисту вітчизняних виробників".

Нагадаємо, на початку серпня 2014 року Росія на рік обмежила імпорт продуктів з країн, які ввели проти неї санкції через її агресії щодо України. Із США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії заборонено ввозити яловичину, свинину, фрукти, птицю, сири та молочну продукцію, горіхи та інші продукти.

Також нагадаємо, що 23 травня Путін підписав закон про "небажані" в Росії іноземні організації. У тексті документа йдеться, що небажаною можуть визнати діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, яка становить загрозу "основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеці держави". Новий закон став доповненням до закону про "іноземних агентів", що діє у Росії з 2012 року. Згідно з цим законом, такими вважаються організації, які займаються політичною діяльністю і отримують фінансування з-за кордону. Правозахисники не раз вказували на розмитість формулювань у законі, що позначається на його правозастосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram