ГоловнаСвіт

ООН зафіксувала рекордну кількість біженців у світі

У 2014 році біженцями стали 13,9 млн осіб

ООН зафіксувала рекордну кількість біженців у світі
Фото: alternativenews.org

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) підрахувало, що число вимушених мігрантів у світі сягнуло найвищого рівня за всю післявоєнну історію.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті УВКБ ООН.

За даними агентства, за результатами 2014 року на планеті налічують майже 60 млн силоміць переміщених осіб. Майже половина з них - діти. Загалом за минулий рік біженцями стали 13,9 млн осіб, повернутися у свої домівки змогли лише 127 тисяч - це найгірший результат за останні 30 років.

Найчастіше люди втікають із зон конфліктів - із Близького Сходу, надто із Сирії, а також з Африки на південь від Сахари - Центрально-Африканської Республіки, Південного Судану, Сомалі, Нігерії, Демократичної Республіки Конго. В Азії лідером за кількістю біженців є М'янма, в Новому Світі - центральноамериканські держави. У США кількість заявок на надання притулку зросла за минулий рік на 44%.

Агентство у справах біженців, воно ж Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ) - організація системи ООН, що допомагає насильно переміщеним особам. Вважають, що за 50 років існування Управління надало допомогу не менш ніж 50 млн осіб у 116 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram