ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Міноборони РФ назвали армію соціальним ліфтом і генератором розвитку

Заступник міністра оборони РФ вважає, що російські збройні сили сприяють консолідації російського суспільства

У Міноборони РФ назвали армію соціальним ліфтом і генератором розвитку
Российская армия
Фото: EPA/UPG

Армія Росії є прогресивним інститутом у російському суспільстві і генератором його розвитку, а також служить серйозним соціальним ліфтом для найбільш активної молоді.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Руслан Цаліков, повідомляє ТАСС.

"Армія - це один із прогресивних інститутів суспільства, генератор його розвитку. Справа не в тому, що ми в ній служимо, а в тому, що збройні сили є не тільки основою для розвитку економіки та науки, а й інших найважливіших сфер розвитку нашого суспільства. Так було, є і повинно бути у будь-якій нормальній державі", - заявив Цаліков під час круглого столу на форумі "Армія-2015".

На його думку, російські збройні сили також сприяють і консолідації російського суспільства.

"Можна говорити про ступінь мілітаризованості, відсоток ВВП, який іде на утримання збройних сил. Але треба завжди пам'ятати ще й про те, що армія - це серйозний соціальний ліфт для найбільш активної молодої частини нашого суспільства. Сьогодні у російських збройних силах є всі можливості, щоб не тільки зробити успішну військову кар'єру, але й отримати гарну освіту і високий соціальний статус", - підкреслив Цаліков.

Міжнародний військово-технічний форум "Армія-2015" триває з 16 червня на території парку "Патріот" у Московській області. Захід планується проводити щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram