ГоловнаСвіт

Генпрокуратура Швейцарії розповіла про підозрілу активність на рахунках ФІФА

Глава швейцарської генпрокуратури допустив можливий допит Блаттера у рамках розслідування

Генпрокуратура Швейцарії розповіла про підозрілу активність на рахунках ФІФА
Блаттер
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура Швейцарії під час розслідування можливих порушень у присудженні прав на проведення чемпіонатів світу з футболу у 2018-му і 2022 роках помітила понад сто сумнівних банківських операцій.

Про це повідомив глава відомства Михайль Лаубер, повідомляє агентство Рейтер.

"Обробивши майже дев'ять терабайтів даних, команда слідчих отримала інформацію про 104 банківські операції. Варто зазначити, що кожна з них із кількома рахунками", - сказав Лаудер.

Загалом, за словами представника генпрокуратури Швейцарії, банки виявили 53 випадки можливого відмивання грошей.

Лаудер також не виключив, що під час розслідування допитають президент ФІФА Йозеф Блаттер і генеральний секретар федерації Жером Вальк.

ФІФА опинилася в центрі корупційного скандалу, коли 27 травня затримали високопоставлених функціонерів організації. Якщо виявлять які-небудь порушення у виборі країн-господарок двох майбутніх чемпіонатів світу (у Росії у 2018-му і в Катарі у 2022 році), існує імовірність, що країни можуть позбутися можливості приймати першість.

Поки ФІФА не знайшла підстав для позбавлення Росії і Катару права проведення чемпіонатів світу з футболу у 2018-му і 2022 роках. В організації заявляють, що країни отримали право проводити світові першості на підставі демократичного голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram