ГоловнаСвіт

Міноборони РФ: НАТО провокує Росію на гонку озброєнь

Путін розповів про поповнення російської армії балістичними ракетами

Міноборони РФ: НАТО провокує Росію на гонку озброєнь
Фото: www.km.ru

Заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов заявив, що країни НАТО провокують Росію на гонку озброєнь.

Відповідну заяву він зробив РИА Новости у рамках міжнародного військово-технічного форуму "Армія-2015".

Таким чином Антонов прокоментував заяву міністра ВПС США про те, що Вашингтон планує збільшити свою військову присутність у країнах Східної Європи завдяки розміщенню винищувачів цього покоління F-22.

"Я вважаю, що цю заяву треба розглядати вкупі з іншими схожими заявами, які останнім часом робилися часто. Так, кілька днів тому почали з'являтися повідомлення про незрозуміло які ракетах (американських), незрозуміло які і розміщуються незрозуміло де, і про певні склади озброєнь у країнах Східної Європи та Прибалтики. Відчуття таке, що наші колеги з натовських країн штовхають нас до гонки озброєнь", - сказав Антонов.

Тим часом президент РФ Володимир Путін заявив, що на озброєння російської армії у 2015 році поставлять понад 40 міжконтинентальних балістичних ракет, повідомляє "Интерфакс".

"Цього року склад ядерних сил поповнять понад 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет, які будуть здатні долати будь-які, навіть найбільш технічно досконалі системи протиракетної оборони", - розповів Путін на відкритті міжнародного військово-технічного форуму "Армія-2015".

За його словами, зараз також готуються випробування нового вузла радіолокації загоризонтного виявлення повітряних цілей, який контролюватиме західний напрямок. Згодом такий самий вузол створять і для східного напрямку.

Жителі ключових країн НАТО підтримують вступ України до альянсу

4 червня Associated Press повідомляло, що в адміністрації президента США розглядається питання про розміщення в Європі ракет наземного базування. За даними агентства, це зможе у разі необхідності поліпшити здатність американської ядерної зброї руйнувати військові об'єкти на території Росії.

У документі йшлося, про готовність Вашингтона піти на це через наявні непрямі дані про порушення російською стороною двостороннього договору від 1987 року про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД). Офіційної інформації про це у США немає. За даними Associated Press, зараз американська сторона намагється переконати Москву у необхідності дотримання договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram