ГоловнаСвіт

У Європі помер перший заражений коронавірусом пацієнт

Кількість загиблих від смертельного вірусу у Південній Кореї зросла до 19 осіб

У Європі помер перший заражений коронавірусом пацієнт
Южнокорейские медики
Фото: EPA/UPG

У Німеччині помер перший у Європі пацієнт, який заразився коронавірусом (MERS).

Про це повідомляє Augsburger-Allgemeine.

За даними видання, 65-річний чоловік, ім'я якого не розголошується, помер від ускладнень захворювання 6 червня в одній з лікарень федеральної землі Нижня Саксонія. Однак відомо про це стало тільки зараз.

Громадянин Німеччини заразився під час відпустки у столиці ОАЕ Абу-Дабі в лютому цього року. Лікарі вважали, що пацієнтові вдалося перемогти хворобу і з середини травня він не перебував на карантині.

Наразі епідемія MERS спостерігається у Південній Кореї, де вона почалася на початку травня. У країну вірус завіз кореєць, який побував у Бахрейні.

За останніми даними, кількість загиблих від вірусу у Південній Кореї сягнула 19 осіб. Таким чином, дотепер підтверджено 154 випадки зараження коронавірусом. Вік близько 40% з пацієнтів не перевищує 50 років. Серед захворілих - один підліток.

Карантинний режим приписано 5,2 тисячі осіб. Вірусом інфіковано шофера швидкої допомоги і лікаря сеульского медичного центру Samsung, причому вони далі працювали, незважаючи на появу перших симптомів захворювання. Серед людей, яким рекомендовано карантин, від 20 до 30 іноземних громадян.

Напередодні представники міністерства охорони здоров'я Південної Кореї заявили, що спалах вірусу має завершитися вже до кінця цього місяця.

Коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому не має особливих симптомів на ранніх стадіях. Найбільшого ризику захворювання зазнають люди з ослабленим імунітетом, хронічною хворобою легенів, діабетом і з нирковою недостатністю. Вакцини від вірусу не існує. У світі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) на 12 червня, зафіксовано 1289 випадків зараження вірусом MERS, померли 455 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram