ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії з'явився новий вид військ

Повітряно-космічні сили РФ створено злиттям в одну структуру Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони.

У Росії з'явився новий вид військ
Архив

У Збройних силах Росії з'явився новий вид військ - Повітряно-космічні сили.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на генерал-лейтенанта Олександра Головка. Він розповів, що вже готове розпорядження для появи Повітряно-космічних сил.

Про створення нового виду військ у січні повідомляв голова Генштабу Валерій Герасимов. За його словами, Повітряно-космічні сили мали створити злиттям в одну структуру Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони. Герасимов зазначав, що створення нових військ - частина роботи зі створення надійної ешелонованої системи запобігання ракетному нападу і в космічному сегменті, і в розміщенні радіолокаційних станцій високої заводської готовності.

У грудні 2014-го джерело "Интерфакса" розповідало, що створення ПКС займе кілька років. До складу підрозділу повинні увійти протиповітряна оборона й авіація, а також інформаційні й ударні сили та засоби. Джерело агентства розповідало, що новий вид військ повинен розвивати системи розвідки і попередження повітряно-космічного нападу, систему ураження та відбиття сил і засобів повітряно-космічного нападу противника, єдину систему управління і систему всебічного забезпечення Повітряно-космічних сил.

Після утворення ПКС, за його словами, у Збройних силах будуть три головні командування - командування Сухопутних військ, Військово-морського флоту і Повітряно-космічні сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram