ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Перенесення особистих даних росіян на російську територію обійдеться РФ у $5,2 млрд

Європейські експерти прогнозують внесок закону "Про персональні дані" в спадання економіки Росії.

Перенесення особистих даних росіян на російську територію обійдеться РФ у $5,2 млрд
Фото: obozrevatel.com

ВВП Росії впаде на 0,27% після того, як набуде чинності закон "Про персональні дані", що обернеться втратою 286 млрд рублів (близько $5,2 млрд).

Про це повідомляє РБК із посиланням на дані доповіді Європейського центру міжнародної політичної економії (ECIPE).

Експерти центру стверджують, що територіальна прив'язка особистих даних інтернет-користувачів із Росії позначиться на продуктивності онлайн-компаній. При цьому до половини російського ВВП припадає на діяльність компаній, які оперують великими масивами даних.

Тільки великі іноземні компанії зацікавлені в дорогому зберіганні особистих даних росіян на території Росії, що може призвести до обмеження здатності залучати інвестиції та створювати нові робочі місця. У доповіді сказано, що влада Бразилії відмовилася від таких заходів через ризики для економіки.

Також автори дослідження прогнозують внесок закону "Про персональні дані" в економічне спадання, що цього року становитиме до 4,1%.

Вимога зберігати персональні дані росіян на серверах у Росії набуває чинності 1 вересня цього року. Деякі великі компанії вже перенесли або оголосили про перенесення даних у російські дата-центри (Samsung, Lenovo, PayPal, eBay, Booking.com).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram