ГоловнаСвіт

Виходець із Росії зізнався у контрабанді із США для ФСБ і міноборони РФ

Натуралізований громадянин США вивіз до Росії електронних компонентів на $65 млн.

Виходець із Росії зізнався у контрабанді із США для ФСБ і міноборони РФ
Фото: www.tatar-inform.ru

У штаті Нью-Джерсі у рамках кримінального процесу виходець із Росії зізнався у незаконному вивезенні електронних компонентів із США на суму у $65 млн.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту США.

Народжений у Москві 36-річний Олександр Бражников, натуралізований громадянин США, визнав себе винним у суді. Йому інкримінується змова з метою відмивання грошей, змова з метою контрабанди електроніки з США і змова з метою порушення закону, що обмежує експорт певних товарів до низки країн.

Згідно із заявою відомства, Бражников взяв на себе відповідальність за майже дві тисячі поставок електронних компонентів, торгівля якими обмежена. Як стверджується, багато з цих товарів опинилися у розпорядженні російських збройних сил і ФСБ.

Під час вивезення товарів, згідно з наданими свідченнями, Бражников вживав заходів для приховування істинного характеру і призначення вантажів, а також використовував схеми для приховування незаконних доходів. Як з'ясувало слідство, створено десятки банківських рахунків і підставних компаній за кордоном, щоб приховати справжніх кінцевих одержувачів товарів, а саме - підрядників силових структур Росії.

За словами представника ФБР, Бражников "завдав значної шкоди національній безпеці США" шляхом придбання електронних компонентів і контрабандного переправлення їх до Росії. Тим самим він збільшив можливості російської розвідки і посприяв модернізації російської армії, в тому числі ядерної зброї.

Бражникова заарештували у своєму будинку 26 червня 2014 року. У період з січня 2008-го по червень минулого року він очолював чотири компанії у Нью-Джерсі, що експортували мікроелектроніку. Ці фірми фігурували у розслідуванні, яке спільно вели ФБР, міністерство торгівлі та імміграційна і митна поліція США.

Винесення вироку у справі Бражникова призначено на 15 вересня 2015 року. Згідно з американськими законами, визнання винним у відмиванні грошей тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років. Контрабанда та порушення закону про обмеження експорту загрожують п'ятирічним ув'язненням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram