ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Хезболла" оголосила про початок боїв проти "Ісламської держави"

За словами лідера "Хезболли", його бойовикам вдалося убити кількох джихадистів і знищити безліч автомобілів

"Хезболла" оголосила про початок боїв проти "Ісламської держави"
Хасан Насралла
Фото: Хасан Насралла

Лідер радикальної шиїтської організації і партії "Хезболла" Хасан Насралла заявив, що бойовики руху намагаються відбити наступ екстремістів із терористичного угруповання "Ісламська держава" на кордоні між Сирією та Ліваном.

Про це пише ліванська газета The Daily Star.

"Почалися бої проти ІД в районі Каламун", - цитує видання слова голови руху.

За словами Насралли, бійцям "Хезболли" вже вдалося ліквідувати кількох ісламістів, а також знищити безліч транспортних засобів.

"Ми продовжимо бойові дії, поки не усунемо усіх терористів. Ми підтверджуємо, що не дозволимо жодному з них залишитися у цих районах", - підкреслив він на сирійсько-ліванському кордоні.

"Хезболла" - воєнізована ліванська шиїтська організація і політична партія, яка виступає за створення у Лівані ісламської держави за зразком Ірану. Визнана терористичною організацією у Канаді, США, Ізраїлі та Єгипті, у країнах Перської затоки, а також частково у ЄС, Австралії та Великобританії. Користується фінансовою і військовою підтримкою Ірану та Сирії.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська Держава Іраку та Леванту") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття кількох екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни у Сирії. Влітку 2014 року ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею у Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони розпочали завдання повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram