ГоловнаСвіт

На вулицях Будапешта з'явилися антиімміграційні білборди

Аналітики вважають, що партія Віктора Орбана намагається повернути своїх прихильників після спаду рейтингу

На вулицях Будапешта з'явилися антиімміграційні рекламні щити, спонсовані урядом, з написом "Якщо ви приїхали в Угорщину, ви не можете відбирати роботу в угорця".

Про це повідомляє euronews.

Поява таких білбордів спровокувала бурхливу політичну дискусію у країні. Опозиція у відповідь готує свої щити з написом "Ласкаво просимо до Угорщини!" і "Вибачте нашого прем'єр-міністра".

"Нам просто цікаво, що люди думають про цю політичну ситуацію бо, хочемо ми цього чи ні, але імміграція - це політичне питання, як на європейському, так і на угорському рівні", - висловив свою думку Золтан Ковач, прес-секретар угорського уряду.

Тим часом, в опозиції висловлюють невдоволення тим, що "уряд витрачає наші гроші на те, щоб розповісти, кого нам ненавидіти". "Я думаю, це дуже неприємно для жителів Угорщини. Ми не хочемо, щоб люди мали таке уявлення про нашу країну. Ми хочемо показати, що думка багатьох людей в Угорщині відрізняється від політики нашого уряду", - вважають в опозиції.

Євросоюз уже негативно відреагував на антиімміграційну кампанію в Угорщині і назвав її прикладом расизму та ксенофобії. Рада Європи вказала на неприпустиме ставлення в Угорщині до циган та біженцям. А у своїй резолюції Європарламент закликав Єврокомісію перевірити чи дотримується Угорщина принципів демократії і верховенства закону.

Аналітики вважають, що реальна мета уряду полягає в тому, щоб повернути своїх прихильників, які почали підтримувати ультраправу партію "Йоббік". При цьому, на їхню думку, антиімміграційна кампанія може спрацювати не на користь уряду і відштовхне від владної партії "Фідес" ще більше потенційних виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram