ГоловнаСвіт

Казахстан через майже 20 років завершив переговори про вступ у СОТ

У грудні Казахстан стане 162-м членом Світової організації торгівлі

Казахстан через майже 20 років завершив переговори про вступ у СОТ
Фото: http://podrobnosti.ua

Казахстан завершив переговори про вступ у Світову організацію торгівлі (СОТ) і в грудні цього року стане 162-м її членом.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

"Казахстан завершив переговори про умови членства у СОТ. Проект пакету документів щодо вступу буде подано на розгляд членам організації для офіційного схвалення 22 червня", - йдеться в повідомленні.

Генеральний директор організації Роберту Азеведу привітав уряд Казахстану "із цим історичним кроком".

"Складність вступу Казахстану до СОТ обумовлена необхідністю провести переговори про тарифи, які використовують країни Євразійського економічного союзу (крім Казахстану, туди входять також Вірменія, Білорусь і Росія)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, процес вступу Казахстану до СОТ розпочався ще в січні 1996 року. У 2014 році були завершені двосторонні переговори про вступ Казахстану в організацію з одним із ключових парламентерів - Європейським Союзом.

Росія вступила до СОТ у серпні 2012 року. На початку 2013 року гендиректор СОТ Паскаль Ламі заявив, що оскільки Росія вже входить до СОТ, то і Казахстан з Білоруссю як члени Митного союзу з Росією також можуть вступити в організацію.

Україна стала 152-м членом СОТ у травні 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram