ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Італії заявив про розбіжності з Росією щодо України

Ренці висловив упевненість у тому, що Росія та Італія будуть разом відповідати на основні виклики сучасності

Прем'єр-міністр Італії заявив про розбіжності з Росією щодо України
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці у середу закликав до виконання мінських домовленостей, зазначивши, що у Риму з Москвою зберігаються розбіжності з приводу регіональної кризи.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Щодо України, "як відомо, є побоювання і надії, і, природно, елементи розбіжностей в думках", - сказав Ренці на спільній прес-конференції з Володимиром Путіним.

Італійський прем'єр також підкреслив, що мінські угоди є "компасом, точкою відліку для всіх наших зусиль", і що "всі жінки і чоловіки доброї волі працюють над тим, щоб мінський протокол було повністю реалізовано".

Як передає РІА "Новости", раніше в середу, виступаючи на відкритті Національного дня Росії на Всесвітній виставці "ЕКСПО-2015" в Мілані, Ренці заявив: "Ми бачимо, що міжнародна обстановка склалася непроста, є певні розбіжності, але більше тем, щодо яких ми знаходимо точки дотику, починаючи від світової терористичної загрози, про яку ми поговоримо також у рамках двосторонньої зустрічі з з президентом Путіним".

При цьому Ренці підкреслив традиційно дружній характер відносин між Італією і Росією і висловив упевненість у тому, що країни будуть разом відповідати на основні виклики сучасності.

"Ми будемо працювати разом, щоб відповісти на нинішні виклики: як на ті, за якими ми займаємо різні позиції, так і на ті, за якими ми перебуваємо на однакових позиціях", - заявив італійський прем'єр. За словами Ренці, він хотів би, щоб така спільна робота мала серйозне майбутнє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram