ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Mercedes заморозив будівництво заводу в Росії через санкції

Німецький автоконцерн відмовляється від будівництва заводу в РФ уже вдруге

Mercedes заморозив будівництво заводу в Росії через санкції

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz відкладає будівництво заводу зі складання легкових автомобілів у Росії на невизначений термін.

Про це пише ТАСС.

"З тією ж Німеччиною ми знаємо, що заявляли про будівництво заводу "Мерседес" у Росії. Розглядалися різні майданчики, ми дали пропозиції щодо двох майданчиків на території Володимирської області, але сьогодні у зв'язку з санкціями реалізацію цього проекту відкладено", - розповів директор корпорації розвитку Володимирській області Сергій Бородін.

Про можливе будівництво заводу на території Володимирської області стало відомо в січні. Концерн вів переговори з іншими регіонами Центрального федерального округу і збирався ухвалити рішення наприкінці півріччя.

У 2014 році міністр промисловості і торгівлі Денис Матура повідомив про запуск виробництва седанів Mercedes у Росії. У березні компанія відмовилася від цього рішення через економічну нестабільність у країні.

"Mercedes-Benz РУС" входить до концерну Daimler. У Росії компанія випускає вантажівки Mercedes-Benz і мікроавтобуси Mercedes-Benz Sprinter Classic у Набережних Челнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram