ГоловнаСвіт

​Путін анонсував спільний контракт РФ та Італії з виробництва важких вертольотів

Президент РФ заявив, що Росію та Італію не влаштовує зниження товарообігу між країнами

​Путін анонсував спільний контракт РФ та Італії з виробництва важких вертольотів
Путин
Фото: EPA/UPG

Росія та Італія готують угоду про виробництво важких вертольотів для роботи на російських родовищах.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, інформує "Интерфакс".

"З "Роснефтью" готується угода щодо спільного виробництва важких вертольотів для роботи на російських родовищах. Я щойно обговорював цей контракт із прем'єр-міністром, і він удостоєний уваги прем'єр-міністра. Завантаження італійських компаній на €3 млрд до 2025 року", - сказав Путін за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці на прес-конференції у Мілані.

"Фінмекканіка", "Ростехнологии" і "Роснефть" підписали тристоронню угоду, що передбачає виробництво у Росії вертольотів "AW-189" великої вантажопідйомності, які можуть використовуватися у роботі на шельфі. Вартість проекту становить €3 млрд. До 2025 року планується виготовити 160 машин для діяльності "Роснефти" на шельфових родовищах.

Путін також сказав, що Росію та Італію не влаштовує зниження товарообігу між країнами, ділові кола обох країн не хотіли б переривати взаємовигідні проекти, інформує РИА Новости

"Італія - найбільший економічний партнер Росії у Європі, третє місце за обсягом торгівлі. Проте останнім часом з відомих причин обсяги товарообігу знизилися... Такий стан справ, звичайно, нас влаштовувати не може", - сказав Путін.

За його словами, за підсумками 2014 року товарообіг знизився на 10%, за підсумками першого кварталу 2015 року - на 25%.

Путін також зазначив, що італійський бізнес не хотів би переривати взаємовигідні проекти з Росією.

"Підприємці (Італії) виявляють помітний інтерес до російської експозиції "ЕКСПО-2015". Італійський бізнес буде високо представлений на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. У рамках форуму заплановано спеціальний семінар "Росія - Італія: зміцнення торгово-інвестиційних зв'язків в умовах геополітичної напруженості", - сказав Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram