ГоловнаСвіт

Владу Туреччини звинуватили у потуранні насильству у курдських районах

У вівторок у Діярбакирі сталися збройні сутички

Владу Туреччини звинуватили у потуранні насильству у курдських районах
Селахаттин Демирташ
Фото: mk-turkey.ru

Співголова прокурдської Народно-демократичної партії (НДП) Селяхаттін Демірташ (Selahattin Demirtas) звинуватив уряд Туреччини, який пішов у відставку, у навмисній бездіяльності на тлі зростання насильства на переважно курдському південному сході країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Три людини загинули у сутичках у Діярбакирі, найбільшому місті на південному сході країни, у вівторок після того, як там вбили активіста ісламістської партії Хюда Айтача Барана.

Невідомі вчинили у вівторок замах на активіста партії ісламізму Хюда Айтача Барана біля дверей його будинку. Його відправили до лікарні, де він незабаром помер від отриманих вогнепальних поранень. Прихильники активіста стверджують, що замах вчинили члени молодіжного крила забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану.

Прихильники і противники Айтача Барана зібралися біля лікарні, де, незважаючи на підвищені заходи безпеки, вступили у збройний конфлікт між собою. У результаті ще три людини загинули, і три людини, у тому числі поліцейський та два журналісти, отримали поранення.

"Прем'єр-міністра і президента ніде не видно. Можна подумати, що вони чекають, щоб у країні почалася громадянська війна, щоб вони могли сказати: "Подивіться, якою цінною є ПСР (раніше владна Партія справедливості і розвитку - ред.)", - сказав Демірташ журналістам.

Нагадаємо, за підсумками парламентських виборів 7 червня НДП стала четвертою за останні 12 років парламентською партією. Курди вважають перемогу НДП приголомшливим успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram