ГоловнаСвіт

В ОБСЄ підтвердили відставку спецпредставника в Україні

Тальявіні може провести зустрічі контактної групи 16 і 23 червня

В ОБСЄ підтвердили відставку спецпредставника в Україні
Хейди Тальявин

У центральному офісі Організації з безпеки і співробітництва в Європі офіційно підтвердили ТСН, що спецпредставник ОБСЄ в Україні Хайді Тальявіні подала у відставку.

"Після року виконання обов'язків посол Тальявіні хоче піти в найближчому майбутньому зі своєї посади", - повідомили в прес-службі ОБСЄ, передає ТСН.

У прес-службі поінформували, що голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Беркхолтер призначив Тальявіні на посаду спецпредставника в Україні 8 червня 2014 року.

У січні 2015 року чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич продовжив її мандат. Наразі тривають консультації щодо нового спецпредставника ОБСЄ в Україні, додали в прес-службі.

Тим часом агентство ТАСС з посиланням на джерело ОБСЄ повідомляє, що Хайді Тальявіні, швидше за все, проведе заплановані на 16 і 23 червня зустрічі групи.

"Зараз призначено дві зустрічі на 16 і 23 червня, я думаю, вона їх проведе", - сказав він.

За його словами, рішення про те, що представник ОБСЄ йде з посади, було ухвалено з емоційних причин.

"Вона не перший раз ставила таке питання, переговори важкі, кінця і краю їм не видно, людина морально і фізично втомилася. Втомилася вона емоційно", - сказав співрозмовник агентства.

Напередодні в Міністерстві закордонних справ України також підтвердили відставку спеціального представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Хайді Тальявіні та наголосили на можливому уповільненні діалогу в контактній групі у зв'язку з цією подією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram