ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У КПРФ попросили визнати фонд Сороса "небажаною організацією"

Комуністи стверджують, що фонд Сороса "десятки років веде послідовну антиросійську діяльність"

У КПРФ попросили визнати фонд Сороса "небажаною організацією"
Фото: obozrevatel.com

Депутати Держдуми від КПРФ Валерій Рашкин і Сергій Обухов направили запит до Генпрокуратури Росії з проханням визнати небажаною на території Росії діяльність інституту "Відкрите суспільство", відомого як фонд Сороса.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Запит, як наголошується, парламентарі відправили на ім'я генпрокурора Юрія Чайки. Копії звернення депутатів також направлено в МЗС РФ і Мін'юст.

У зверненні до генпрокурора депутати заявляють, що фонд Сороса "десятки років веде послідовну антиросійську діяльність".

Сорос повідомив про готовність вкласти в Україну мільярд доларів

"Джордж Сорос - не приховує своєї ролі ні у розвалі Радянського Союзу, ні в організації так званої "Помаранчевої революції" і Євромайдану в Україні", - йдеться у запиті.

Раніше у генпрокуратуру вже звертався депутат від ЛДПР Віталій Золочевський. Він просив перевірити на відповідність закону про "небажані організації" п'ять НКО. З п'ятьох дві організації виявилися російськими.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про "небажані" у Росії іноземні та міжнародні організації 23 травня. У тексті документа йдеться, що "небажаною" може бути визнана діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, яка становить загрозу "основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеці держави".

Інститут "Відкрите суспільство" (Фонд Сороса) - міжнародна благодійна організація, заснована фінансистом і філантропом Джорджем Соросом. Ініціює і підтримує програми у галузі освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, громадських ініціатив, що сприяють розвитку ідей і механізмів відкритого суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram