ГоловнаСвіт

Поблизу єгипетських пірамід розстріляли двох поліцейських

Жодне з діючих у Єгипті терористичних угруповань не взяло відповідальність за вбивство

Поблизу єгипетських пірамід розстріляли двох поліцейських
Египетские пирамиды (архив)
Фото: returist.com

У Єгипті невідомі озброєні люди на мотоциклі застрелили двох співробітників туристичної поліції.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела у правоохоронних органах Єгипту.

За словами співрозмовників агентства, інцидент стався у Гізі - передмісті Каїра, за 30 метрів від поста поліції, неподалік від комплексу пірамід. Жоден турист не постраждав. Поки жодне з діючих у країні терористичних угруповань не взяло на себе відповідальність за подію.

У Єгипті з літа 2013 року, після усунення від влади екс-президента Мохаммеда Мурсі, почастішали напади на співробітників правоохоронних органів і військових. Зазвичай за такими атаками стоять радикальні ісламісти. Влада підозрює, що за багатьма нападами стоять прихильники ісламістського руху "Брати-мусульмани". Цю організацію чинний президент Єгипту, генерал Абдель Фаттах ас-Сісі оголосив терористичною.

16 травня суд засудив Мурсі і 105 прихильників руху "Брати-мусульмани", вихідцем з якого він є, до смертної кари. Вирок ухвалили у двох справах - про масову втечу учасників цієї організації з в'язниці у 2011 році і про державну зраду і шпигунство на користь іноземної держави. Суд Єгипту оголосить остаточний вердикт Мурсі 16 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram