ГоловнаСвіт

Росія назвала ім'я свого головного свідка у справі про катастрофу "Боїнга"

Слідком досі розглядає версію з українським Су-25

Росія назвала ім'я свого головного свідка у справі про катастрофу "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Головним свідком Слідчого комітету Росії у справі про катастрофу "Боїнга" "Малайзійських авіаліній" є Євген Володимирович Агапов, нібито колишній механік ВПС України.

Про це повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін.

"Оскільки зараз з'являються нові докази достовірності слів свідка, а також з урахуванням різних чуток, що стосуються сумнівів окремих заангажованих ЗМІ в реальному існуванні цього свідка, на цьому етапі ми вирішили розкрити інформацію про нього. Цим свідком є громадянин України Агапов Євген Володимирович, який проходив військову службу на посаді механіка авіаційного озброєння першої ескадрильї бригади тактичної авіації ВПС України (військова частина №А4465). І зараз він далі залишається під держзахистом", - цитує Маркіна "РИА Новости".

Мова йде про "секретного свідка" загибелі малайзійського "Боїнга", який звинуватив у катастрофі українського льотчика на Су-25. Інтерв'ю з ним опублікувала "Комсомольская правда" 22 грудня.

Джерело газети повідомило, що 17 липня за годину до падіння "Боїнга" з дніпропетровського селища Авіаторське піднялися в повітря три штурмовики. Один з них був оснащений ракетами "повітря-повітря". Повернувся цей літак нібито вже без ракет, а його "льотчик був дуже наляканим". У публікації також вказано ім'я льотчика - Владислав Волошин.

Слідком стверджує, що Агапов пройшов перевірку на детекторі брехні.

Варто зазначити, що версію із Су-25 спростували вже всі, хто міг, зокрема конструктор цього літака Володимир Бабак. Міжнародне слідство вважає, що пасажирський лайнер збив російський "Бук" з підконтрольної сепаратистам території.

Нагадаємо, що міноборони Росії викрили в підробці супутникових фотографій, які використовують у РФ, щоб довести свою непричетність до падіння лайнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram