ГоловнаСвіт

Влада США посилила контроль за безпекою авіаперельотів

У рамках випробувань системи безпеки аеропортів США виявлено серйозні вразливі місця

Влада США посилила контроль за безпекою авіаперельотів
архив
Фото: EPA/UPG

Міністр національної безпеки США Джей Джонсон (Jeh Johnson) заявив про посилення контролю в аеропортах після невдалих випробувань системи безпеки. Їхні результати виявили, що перевіряльникам вдалося пронести на борт зброю і фальшиву вибухівку у 67 випадках із 70.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Перевірка проводилася у десятках американських аеропортів. У завдання агентів входило непомітно пронести муляжі вибухових пристроїв чи зброю повз співробітників аеропортів, які здійснюють особистий огляд і перевіряють багаж. Результат випробування шокував Адміністрацію транспортної безпеки (АТБ).

Джонсона, чиє відомство займається АТБ, проінформували про результати перевірки минулого тижня. Він розпорядився провести тренінги для персоналу, що проводить огляд, протестувати обладнання в аеропортах і здійснювати додаткові вибіркові перевірки.

Забезпечення безпеки авіаперельотів стало головною турботою влади та правоохоронних органів багатьох країн після викриття терористичної змови 10 серпня 2006 року. Як заявила тоді британська влада, ісламські терористи планували знищити від 7 до 20 трансатлантичних лайнерів за допомогою вибухівки, захованої у пляшках з-під прохолоджувальних напоїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram