ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

СК РФ перевіряє фото Собчак на образу почуттів віруючих

Телеведучу зафіксували в рясі і з бородою.

Слідчий комітет РФ перевіряє фотографію телеведучої Ксенії Собчак в рясі і зі штучною бородою, опубліковану в соцмережі.

Перевірку здійснює головне слідче управління СК РФ у Москві на предмет образи почуттів віруючих, повідомив у вівторок на своїй сторінці у фейсбуці голова профспілки співробітників ОВС Республіки Татарстан Ярослав Михайлов, який подав скаргу на Собчак.

Михайлов подав заяву в СК РФ після того, як журналістка наприкінці квітня розмістила в соцмережі Instagram фотографію, на якій вона зображена в рясі і з накладною бородою.

На думку заявника, "в діях Собчак вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого частиною першою статті 148 КК РФ, порушення права на свободу совісті та віросповідань, тобто публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих". Такі дії караються штрафом або позбавленням волі на строк до одного року.

В інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" у вівторок, 2 червня, Ярослав Михайлов, однак, зазначив, що він не наполягає на притягненні Собчак до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, закон, який передбачає штраф або в'язницю за образу релігійних почуттів віруючих, набув чинності в Росії влітку 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram