ГоловнаСвіт

Колишній сенатор від Пенсильванії Рік Санторум вирішив балотуватися на посаду президента США

У передвиборній гонці 2012 року Санторум був головним суперником Ромні в боротьбі за право представляти республіканців.

Колишній сенатор від Пенсильванії Рік Санторум вирішив балотуватися на посаду президента США
Рик Санторум
Фото: www.voafanti.com

Колишній сенатор від штату Пенсильванія Рік Санторум оголосив про намір балотуватися в президенти США від Республіканської партії на виборах 2016 року.

Як повідомляє CNN, свою передвиборну кампанію він розпочав у середу, 27 травня, відвідинами заводу в місті Кебот.

У своїй промові він заявив, що "не тільки великий уряд, а й великий бізнес" знищили середній клас у США. "Ми не можемо сидіти склавши руки, тоді як політики на державному рівні створюють усе більше умов, щоб ускладнити життя робітникам. Американцям не потрібен ще один президент, який буде залежати від грошей чи влади", - зазначив Санторум.

Колишній сенатор від Пенсильванії вже висував свою кандидатуру на посаду голови держави. У передвиборній гонці 2012 року він довго був головним суперником Мітта Ромні в боротьбі за право стати на президентських виборах кандидатом від республіканців, однак потім відмовився від боротьби.

Про намір брати участь у виборах від Республіканської партії офіційно оголосили колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон. Очікують, що у виборах від цієї партії можуть також узяти участь губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, губернатор Вісконсину Скотт Вокер, сенатори Ліндсі Грем і Марко Рубіо, а також Джеб Буш.

Від демократів свою кандидатуру вирішили виставити колишній держсекретар, дружина 42-го президента країни Білла Клінтона, демократ Гілларі Клінтон, а також безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс.

Президентські вибори в США пройдуть 8 листопада 2016 року. Діючий глава держави Барак Обама за законом не може переобратися на третій термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram