ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Командир ОМОН Таджикистану вступив в "Ісламську держава"

Міліціонер заявив, що "халіфат" дійде до Таджикистану

Командир ОМОН Таджикистану Гулмурод Халімов став бойовиком терористичної організації "Ісламська держава".

Як повідомляє "Фергана", у середині квітня 2015 року Халімов зник, переставши з'являтися на роботі і вдома. Родичі заявляли, що не знають про його місцезнаходження. А 27 травня в Інтернеті з'явилося відеозвернення Халімова, в якому він закликає жителів Таджикистану включитися в боротьбу з режимом на боці ІД і долучитися до джихаду.

Фото: fergananews.com

Халімов розповідає про своє минуле, про те, що він навчався в Росії і стажувався у Сполучених Штатах Америки, але потім розчарувався в демократії. Він посилає прокльони на адресу президента Емомалі Рахмона і його оточення і погрожує тим, що "халіфат дійде до Таджикистану і поверне свої землі".

Видання зазначає, що родичі і друзі знали про інтерес Халімова до ІД. "Він просто став фанатиком ІДІЛ, серед близьких почав поширювати ідеї цієї терористичної організації. Наші настанови та попередження про абсурдність приєднання до ІДІЛ він нервово ігнорував", - розповів раніше один зі знайомих Халімова.

Нагадаємо, терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня 2014 року захопило значну частину територій Сирії та Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату".

США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня 2015 року почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони розпочали завдавати повітряних ударів по цілях ІД в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram