ГоловнаСвіт

У Кабулі вбито 4 талібів, які напали на готель у дипломатичному кварталі

"Талібан" заявляє про численні жертви серед афганських силовиків

У Кабулі вбито 4 талібів, які напали на готель у дипломатичному кварталі
Афганские силовики у отеля, подвергшегося нападению талибов
Фото: EPA/UPG

В афганській столиці Кабулі під час боїв у ніч на середу, 27 травня, вбили чотирьох бойовиків ісламістського руху "Талібан".

Про це повідомляє агентство Рейтер

Бандити були озброєні ручним гранатометом і трьома автоматами Калашникова. Серед мирних жителів і силовиків вбитих і поранених немає.

Пізно ввечері 26 травня на готель в кабульському районі Вазір Акбар Хан напали невідомі бойовики. У цій частині афганської столиці розташовано багато дипломатичних представництв та урядових будівель. Нападники увірвалися в будівлю і вели стрілянину з силами безпеки. За уточненими даними, під час бою відбулося щонайменше 12 вибухів, в тому числі значної потужності. Згодом нападників витіснили з будівлі, і вони зайняли позицію у прилеглому парку, звідки продовжували вести вогонь.

За даними Рейтер, стрілянина тривала загалом понад сім годин. Відповідальність за напади взяв на себе рух "Талібан", який заявив, що у стрілянині було вбито безліч "загарбників". Разом з тим, як зазначає агентство, таліби нерідко надають недостовірну інформацію про загиблих унаслідок їхніх нападів.

Таліби наприкінці квітня анонсували традиційний "весняний наступ", під час якого раніше вже нападали на готель у центрі Кабула, а також скоювали кілька інших терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram