ГоловнаСвіт

Російський чиновник отримав догану за заяву про відмову від "Містралів"

Росія передумала відмовлятися від кораблів

Російський чиновник отримав догану за заяву про відмову від "Містралів"
Олег Бочкарев
Фото: profiok.com

Слова заступника голови колегії Військово-промислової комісії Олега Бочкарьова про те, що Росія відмовилася від закупівлі "Містралів", обернулися для нього суворою доганою від віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Як пише російське видання "Коммерсант", причиною догани стало те, що Росія від кораблів офіційно не відмовлялася, а Бочкарьов жодного разу не брав участі в переговорному процесі щодо "Містралів".

Рогозін у зв'язку з інцидентом доручив розробити регламент спілкування з пресою, згідно з яким давати коментарі його підлеглі зможуть тільки з особистого дозволу голови колегії.

За даними видання, Франція, незважаючи на переданий проект документа про розірвання контракту, офіційно не повідомляла Росію про відмову постачати вертольотоносці, попросивши лише дати час на роздуми до кінця червня (до цього моменту буде готовий другий корабель "Севастополь").

Нагадаємо, контракт на постачання двох вертольотоносців уклали французька DCNS/STX і Рособоронекспорт у 2011 році. Франція мала передати перший корабель "Владивосток" у листопаді 2014 року, анонсувала дату 14 листопада, проте не зробила цього через російську агресію проти України.

Раніше повідомляли, що Франція передала російській стороні свої пропозиції щодо розірвання контракту. Пропозиції передбачають повернення РФ близько €785 млн, які вона зможе отримати лише після видачі російським урядом письмового дозволу на продаж кораблів третій стороні. За деякими даними, Франція може продати "Містралі" Китаю. Потенційними покупцями кораблів також можуть бути Бразилія, Канада, Єгипет та Індія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram