ГоловнаСвіт

Російські війська здатні вторгнутися в Україну у стислі терміни, - помічник генсека НАТО

У НАТО стурбовані постійним нарощуванням військової потужності Росії

Російські війська здатні вторгнутися в Україну у стислі терміни, - помічник генсека НАТО
Фото: 17tv.com.ua

Помічник генсека НАТО Трасівулос Стаматопулос вважає, що велика кількість військ, розташованих у прикордонних зонах на території Росії, здатна вторгнутися на територію України у стислі терміни, як це сталося торік у Криму.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Стаматопулос зазначив, що НАТО "стурбоване присутністю російських збройних сил по обидва боки російсько-українського кордону".

"Така присутність російських військ є засобом залякування та тиску на Київ і Україну. Таким чином, вже саме така військова присутність є проблемою. І хоча Росія і підтримувані нею сепаратисти мають засоби для проведення нових атак у стислі терміни, ми воліємо утримуватися від припущень щодо їхніх можливих намірів. При цьому нас реально турбує те, що протягом тривалого періоду часу ми спостерігаємо постійне нарощування військової потужності", - зазначив Стаматопулос.

Крім того, помічник Столтенберга зазначив, що "міністри закордонних справ НАТО знову підтвердили неухильну підтримку Альянсом суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Вони виступили зі спільною заявою, в якій виражається незмінна підтримка України з боку НАТО, і закликали Росію продемонструвати прихильність політичному врегулюванню конфлікту в Україні, зокрема - шляхом повномасштабного і беззастережного виконання зобов'язань, взятих на себе Росією в рамках Мінських угод. Міністри також закликали уряд України продовжувати широкомасштабні реформи, які є вирішальними для побудови процвітання і миру в Україні, яка надійно зміцниться серед європейських демократій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram