ГоловнаСвіт

Через рекордні зливи на півдні США вже загинули троє людей

Ще дванадцять людей пропали безвісти і сотні втратили житло

Через рекордні зливи на півдні США вже загинули троє людей
Фото: http://www.volynpost.com

Щонайменше троє людей загинули, дванадцять пропали безвісти і сотні втратили житло в результаті потужних повеней, які обрушилися напередодні на американські штати Техас і Оклахома.

За інформацією американських медіа, дані щодо жертв та постраждалих відрізняються, проте інформація постійно уточнюється, а їх число зростає, передає Укрінформ.

Серед зниклих безвісти, головним чином, люди, які виїхали на відпочинок за місто, оскільки  цього тижня був триденний вік-енд у зв'язку з національним святом США – Днем пам’яті.

Місцеві телеканали демонструють кадри з бурхливими потоками, зруйнованими будинками, автомобілями, що плавають, затопленими автомагістралями та іншою міською інфраструктурою в брудній воді.

Багато районів знеструмлено. Губернатор штату Техас оголосив у понеділок стан стихійного лиха в 24 адміністративних центрах. Триває евакуація. За повідомленнями, вже понад тисячу людей евакуйовано із зони стихійного лиха.

Тим часом, синоптики прогнозують продовження сильних грозових штормів і торнадо. Місцева влада готується до погіршення наслідків природної катастрофи, яка, найімовірніше, вируватиме найближчими днями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram