ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Військовим ГРУ в Тольятті заборонили користуватися телефонами і соцмережами

Рядовим заборонили виходити на зв'язок навіть із батьками

Військовим ГРУ в Тольятті заборонили користуватися телефонами і соцмережами
Военная часть № 21208, город Тольятти
Фото: Vsedomarossii.ru

Військовослужбовцям тольяттінської військової частини №21208, у якій служили затримані в Луганській області російські спецпризначенці, наказали здати мобільні телефони і витерти свої сторінки в соціальних мережах.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на джерело в частині.

"Рядовим наказали здати всі мобільні гаджети, витерти профілі в соціальних мережах і не виходити на зв'язок навіть з батьками", - розповіло джерело. На питання, доки будуть чинні обмеження, в частині сказали, що до кінця літа.

Джерело встигло подзвонити своїм друзям і батькам. У телефонній розмові чоловік відмовився розповісти конкретно про ситуацію в частині, мовляв, на багато питань він "не може відповідати по телефону".

Коли його запитали про двох затриманих на території України громадян РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які, як вони самі розповіли, є діючими військовослужбовцями, то він сказав, що ситуація в частині напружена через них. Також він додав, що солдатам частини неодноразово пропонували перейти на контракт, а пізніше їх перенаправляли на кордон з Україною.

Нагадаємо, Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військовослужбовця. Тепер їм інкримінують терористичну діяльність.

Російська сторона досі офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі з полоненими військовослужбовцями. При цьому їх уже відвідали представники ООН, ОБСЄ, Червоного Хреста і журналісти, зокрема представники міжнародних ЗМІ.

У російському посольстві заявили, що Україна "психологічно обробила" військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram