ГоловнаСвіт

ЄС розкритикував російський закон про "небажані" організації

Голова Представництва ЄС в РФ зазначив, що закон "посилює атмосферу страху й підозрілості" в Росії.

ЄС розкритикував російський закон про "небажані" організації
Вигаудас Ушацкас
Фото: www.delfi.lt

У Євросоюзі розкритикували ухвалення в Росії закону про "небажані" іноземні та міжнародні організації.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на слова голови Представництва ЄС в Росії Вігаудаса Ушацкаса.

"Я думаю, що цей закон - крок у неправильному напрямку, що цей закон, на жаль, посилює атмосферу страху й підозрілості, сприйняття "вони проти нас". Прийнятий разом із законом про "іноземних агентів", він нагадує мені з тривогою колишні часи", - розповів Ушацкас агентству.

Голова представництва ЄС також зазначив, що ухвалений закон "не відповідає моєму уявленню про російське суспільство, яке хоче розвиватися завдяки активному громадянському суспільству, використовуючи креативні ресурси окремих своїх членів".

Раніше закон розкритикувала і влада США. У заяві заступниці начальника прес-служби Держдепу США Марі Харф сказано, що закон "повинен ще дужче обмежити функціонування громадянського суспільства в Росії, придушення незалежних структур з боку російського уряду" і призведе "до ще більшої ізоляції росіян від решти світу".

23 травня президент РФ Володимир Путін підписав закон про "небажані" в Росії іноземні організації. У тексті документа сказано, що небажаною можуть визнати діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, яка становить загрозу "засадам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеці держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram