ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишній товариш по службі Єрофєєва спростував його звільнення з російської армії

РФ тиражує неправдиву інформацію про звільнення капітана

Колишній товариш по службі Єрофєєва спростував його звільнення з російської армії

Капітан Збройних сил Росії Євген Єрофєєв, якого взяли в полон українські військові на Донбасі, не звільнявся з армії, як заявляє Міноборони РФ.

Про це на умовах анонімності заявив колишній солдат-строковик, який проходив службу під командуванням Єрофєєва в Тольятті протягом 2010 - 2011 років, передає Русская служба BBC.

Чоловік розповів, що впізнав Єрофєєва на фото і відео допиту в Інтернеті. Він не сумнівається в тому, що це саме Єрофєєв.

"Ну це він. Якщо звернете увагу, у нього на обличчі є шрам досить великий. Тож це він, сумнівів тут немає... Ми потрапили саме в цей підрозділ, він називався "рота молодого поповнення", там Єрофєєв у нас командував, і відповідно все далі, разом з ним рік провели", - розповів він.

Він також розповів, що нічого не чув про те, щоб Єрофєєв звільнявся з бригади.

"Наскільки я знаю, ми ж спілкуємося з товаришами по службі, якісь вісті доносяться з бригади. Я знаю, про нього не надходило відомостей до нашого кола, що він звільнявся. І якщо він сам відкрито говорить, що він з 3-ї бригади, то в мене немає підстав не довіряти йому. Тобто вони обидва підтверджують. Досить точно називають і командира частини, і своїх товаришів по службі, все це легко перевіряється", - розповів чоловік.

Він також зазначив, посилаючись на розмови з іншими військовими, що вони не шкодують з приводу того, що трапилося з Єрофєєвим.

"Можете просто зробити висновок про його ставлення до солдатів під час строкової служби. Просто це ставлення виражалося в тому, що, для себе я думав, що буде, якщо почнеться якась "заваруха", і відповідно група, вона кинула саме свого командира. Або не вважала доцільним рятувати його, тому що провал саме не в тому, що демаскували, а в тому, що взяли в полон живого командира", - підсумовує він.

З другим затриманим спецпризначенцем Олександром Александровим колишній солдат-строковик не знайомий.

Нагадаємо, 16 травня сили АТО затримали в Луганській області двох російських військовослужбовців - Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. У СБУ заявили, що їх притягнуть до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.

Тим часом у Міноборони РФ відхрестилися від захоплених військовослужбовців, заявивши, що вони давно звільнилися з армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram