ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В адміністрації глави Чечні виступили за легалізацію багатоженства в Росії

У комітеті Держдуми з питань сім'ї заявили, що "безглуздо" вводити кримінальну відповідальність за багатоженство.

В адміністрації глави Чечні виступили за легалізацію багатоженства в Росії
Свадьба 47-летного главы Ножай-Юртовского РОВД Нажуда Гучигова и 17-летней Луизы Гойлабиевой, ставшей его второй женой
Фото: http://tvrain.ru/

Керівник адміністрації глави Чечні Магомед Даудов виступив за легалізацію багатоженства, але тільки в рамках шаріату.

Про це він розповів в інтерв'ю "Газете.Ru".

"Я депутатом тепер не сиджу, але добре б, аби багатоженство легалізували. Але тільки щоб згідно із шаріатом усе було: якщо чоловік може утримувати ще одну дружину, то чому ні?" - зазначив Даудов виданню.

Він також додав, що багатоженство поширене. Це означає, що "непогано б це якось урегулювати".

Магомед Даудов був на весіллі керівника Ножай-Юртівського РВВС Нажуда Гучигова і 17-річної Луїзи Гойлабієвої. Голова чеченської адміністрації пояснив, що він давно знайомий особисто з нареченим, для якого неповнолітня стала другою дружиною. Він, як і Гучигов, якийсь час був начальником районної поліції.

18 травня голова комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Олена Мізуліна виступила проти повернення кримінальної відповідальності за багатоженство. Вона також сказала, що вводити кримінальну відповідальність за багатоженство "безглуздо".

У нинішньому російському законодавстві немає покарання за багатоженство. Лише в Сімейному кодексі є стаття 14 "Обставини, що перешкоджають укладенню шлюбу", в якій йдеться про те, що шлюб не може взяти особа, яка вже перебуває в іншому зареєстрованому шлюбі. А стаття 27 визнає шлюб недійсним, якщо є обставини, описані у статті 14.

Президент Чеченської республіки Рамзан Кадиров послідовно виступає із закликами легалізувати багатоженство. Неодноразові пропозиції узаконити багатоженство надходили від депутатів і релігійних лідерів Татарстану, Башкортостану, а також деяких північнокавказьких республік, наприклад Дагестану. Ні в одному з регіонів пропозиції політиків так і не були схвалені. Але незважаючи на це, в деяких мусульманських сім'ях чоловіки мають одразу декількох дружин, хоча такі шлюби не є офіційними. Володимир Жириновський з 1993 року і деякі інші російські політики пропонують узаконити багатоженство на всій території країни, зокрема й для немусульманського населення, як засіб вирішення демографічної кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram