ГоловнаСвіт

Amnesty International заступилася за Мурсі

Ердоган назвав вирок Мурсі "поверненням в часи Древнього Єгипту"

Amnesty International заступилася за Мурсі

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International засудила смертний вирок екс-президенту Єгипту Мохаммеду Мурсі.

Про це йдеться в заяві організації від 16 травня, повідомляє DW.

Вирок Мохаммеду Мурсі відображає "плачевний стан системи кримінального правосуддя цієї країни". Смертна кара стала "улюбленим інструментом єгипетських органів влади, застосовується проти політичної опозиції", наголошується в заяві міжнародної правозахисної організації.

Як повідомляє DW, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також розкритикував вирок і назвав його "поверненням в часи Древнього Єгипту". Глава турецької держави дорікнув Заходу у тому, що той проігнорував як усунення Мурсі від влади, так і його вирок до страти.

Нагадаємо, напередодні усунений від влади президент Єгипту був засуджений до страти. У цьому ж процесі до страти засуджені ще понад 100 функціонерів і прибічників нині забороненого в країні руху ісламізму "Брати-мусульмани".

Мурсі визнали винним у змові з радикальними організаціями "Хамас" (Палестина) і "Хезболла" (Ліван) з метою організації втечі з в'язниці навесні 2011 року, коли столицю Єгипту охопила хвиля масових протестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram