ГоловнаСвіт

Американці розповіли про свої пріоритети на виборах президента в 2016 році

Перед виборами американців найбільше цікавлять економіка та міжнародні відносини.

Американці розповіли про свої пріоритети на виборах президента в 2016 році
Выборы президента США (архив)
Фото: EPA/UPG

Під час опитувань американці повідомили, які питання найбільше вплинуть на їхнє голосування на виборах президента США у 2016 році.

Відповідні дані на своєму сайті подає Gallup.

86% громадян США зізналися, що їхній вибір буде головно залежати від стану справ в економіці. На другому місці серед важливих для американців тем - проблема тероризму (74%) і міжнародні відносини (61%). Як зазначають експерти Gallup, цифри ще можуть змінитися, але економіка напевне залишиться вирішальним фактором. Сплеск інтересу до міжнародної тематики пояснюється останніми ініціативами адміністрації Барака Обами, зокрема йдеться про дії коаліції в Сирії й Іраку, а також складнощі у взаєминах із Росією.

Цікаво, що якщо економічні проблеми хвилюють прихильників обох партій і невизначених приблизно однаково, то світова політика більше переймає республіканців, аніж демократів. Питання охорони здоров'я, майнової нерівності, міжрасові проблеми і міграція хвилюють американців значно менше.

Наступні президентські вибори в США заплановано на 8 листопада 2016 року. Від демократів бажання брати участь у боротьбі за посаду президента висловила Гілларі Клінтон. Суперником Клінтон на внутрішніх виборах може стати безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс.

Від республіканців про намір брати участь у виборах офіційно оголосили колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон. Очікують, що у виборах від цієї партії можуть також узяти участь губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, губернатор Вісконсину Скотт Вокер, сенатори Ліндсі Грем і Марко Рубіо, а також Джеб Буш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram