ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Площа лісових пожеж у Сибіру за добу збільшилася більш ніж у півтора разу

Основною причиною займань названо необережне поводження з вогнем місцевого населення

Площа лісових пожеж у Сибіру за добу збільшилася більш ніж у півтора разу
Вид на пожар с вертолета
Фото: EPA/UPG

Площа лісових пожеж у Сибірському федеральному окрузі (СФО) далі зростає, збільшившись за добу більш ніж у півтора разу. Зараз у Сибіру горить 38 тис. гектарів лісу.

Про це повідомила прес-служба Департаменту лісового господарства у СФО, передає ТАСС.

Основна площа спалаху припадає на Забайкальський край, де вогонь поширився на 32,7 тис. гектара.

Крім того, лісові пожежі зафіксовано в Республіці Бурятія (3,8 тис. га), Красноярському краї (481,6 га), Республіці Хакасія (35 га), Томській області (1,8 га) та Республіці Тива (0,7 га).

За минулу добу на землях лісового фонду СФО ліквідовано 84 лісових пожежі на площі 3,5 тис. га. У гасінні брали участь 2872 фахівці лісової охорони, залучалися 459 одиниць пожежної техніки.

Основними причинами займань стало необережне поводження з вогнем місцевого населення.

Загалом від початку пожежонебезпечного сезону 2015 року в СФО зареєстровано 2747 лісових пожеж на площі понад 743 тис. гектарів.

Особливий протипожежний режим введений на всій території Республіки Алтай, Кемеровської та Іркутської областей, Алтайського краю, у 14-х районах Новосибірської області, у трьох районах Томської області.

Режим НС діє на всій території Забайкальського краю, у Республіці Тива і Хакасії, у 19-х районах Бурятії і в одному районі Омської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram