ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСБ розкрила розкрадання палива для російських військових на $20 млн

Щодо двох заступників директора новосибірської нафтобази порушено кримінальну справу

ФСБ розкрила розкрадання палива для російських військових на $20 млн

Двоє заступників директора новосибірської нафтобази викрали і перепродали дизельне паливо вартістю близько мільярда рублів ($20,2 млн).

Згідно із заявою Новосибірського УФСБ, паливо призначалося для військових, у тому числі для постачання арктичному угрупованню, інформує РИА Новости.

"Фіктивні угоди двох заступників директора акціонерного товариства новосибірської нафтобази з підконтрольною їм комерційною організацією призвели до розкрадання дизельного палива на суму близько одного мільярда рублів", - йдеться у повідомленні.

За даними ФСБ, заступники сфальсифікували документи і перепродали третім особам високоякісне дизельне паливо, яке зберігалося на нафтобазі і належить компанії "ЛУКОЙЛ-Резервнафтопродукт".

"Паливо призначалося для постачання збройним силам Російської Федерації, зокрема для поставок у підрозділи арктичного угруповання. Зароблені у результаті реалізації протиправної схеми кошти викрадено", - йдеться у повідомленні.

В УФСБ зазначають, що наразі нафтобаза не має фінансових ресурсів, необхідних для погашення заборгованості перед "ЛУКОЙЛ-Резервнафтопродукт".

Щодо менеджерів нафтобази порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 159 КК РФ ("Шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі"). Їх помістили під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram