ГоловнаСвіт

Білл Клінтон сподівається знову працювати у Білому домі

Екс-президент США впевнений, що перемога Хілларі Клінтон на президентських виборах позитивно вплине на США

Білл Клінтон сподівається знову працювати у Білому домі
Билл Клинтон
Фото: Youtube

Колишній президент США Білл Клінтон сподівається, що його запросять працювати в Білий дім у разі перемоги його дружини Хілларі на президентських виборах у 2016 році.

Про це він розповів в інтерв'ю на телеканалі CBS.

Він уточнив, що спочатку Клінтон треба здобути перемогу на виборах серед кандидатів від Демократичної партії, після цього колишній держсекретар США має виграти основні вибори. Клінтон, який очолював США з 1993-го по 2001 роки, зазначив, що у разі перемоги своєї дружини, "шанс повернення у Білий дім дорівнює 100%".

"Мій досвід після того, як я залишив Білий дім, свідчить, що коли президент - незалежно від партійної приналежності - просить, ти погоджуєшся. Тож я сподіваюся на запрошення", - зазначив Клінтон.

Він також висловив упевненість, що перемога Хілларі на президентських виборах позитивно вплине на США. "Я сподіваюся, що у неї вийде виграти", - зазначив колишній глава держави.

Хілларі Клінтон заявила про намір брати участь у виборах від Демократичної партії 12 квітня. Президент США Барак Обама раніше висловив думку, що вона стане чудовим президентом США. Суперником Клінтон на внутрішніх виборах може стати безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс.

Від республіканців про намір брати участь у виборах наразі офіційно оголосили колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіорина, а також нейрохірург Бен Карсон. Очікується, що у виборах від цієї партії можуть також взяти участь губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, губернатор Вісконсіна Скотт Вокер, сенатори Ліндсі Грем і Марко Рубіо, а також Джеб Буш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram