ГоловнаСвіт

Меркель розповіла Порошенкові про розмову з Путіним

Президент Петро Порошенко в Німеччині провів переговори з Федеральним канцлером

Меркель розповіла Порошенкові про розмову з Путіним
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердили спільну позицію щодо безальтернативності мирного врегулювання і деескалації на Донбасі відповідно до Мінських домовленостей, передає прес-служба українського Президента.

Порошенко спілкувався з Меркель в рамках свого візиту до Німеччини 13 травня.

Глави держав України та Німеччини "закликали забезпечити негайне припинення вогню, повне відведення важкої техніки, звільнення всіх заручників і доступ інспекторів ОБСЄ до всіх об'єктів, включаючи неконтрольовані ділянки російсько-українського кордону", йдеться в повідомленні.

Крім того, Федеральний канцлер Німеччини поінформувала Порошенка про свій візит до Росії.

"Ангела Меркель також позитивно оцінила початок роботи підгруп у рамках Тристоронньої контактної групи і підтвердила незмінність позиції, що структура і формат роботи цих підгруп повинна чітко відповідати структурі Тристоронньої контактної групи, зокрема щодо головування представників ОБСЄ.

Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили підготовку до саміту «Східного партнерства» в Ризі, зокрема кроки для запровадження для українців безвізового в'їзду до країн Шенгенської зони", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні зустрічі з Порошенком Меркель назвала відносини України і Німеччини "чудовими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram