ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Прокуратура попросила для Навального 5 років реального терміну замість умовного

Прокурори вважають, що несанкціонована роздача листівок у метро поглиблює провину Навального

Прокуратура попросила для Навального 5 років реального терміну замість умовного
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Люблінський районний суд Москви сьогодні розглядає клопотання Федеральної служби виконання покарань про заміну опозиційному політику Олексію Навальному п'ятьох років умовного позбавлення волі у справі "Кіровлісу" на реальний термін.

Про це повідомляє "Дождь".

У рамках кримінальної справи "Кіровлісу" Олексія Навального, який у 2009 році на громадських засадах був радником губернатора Кіровської області Микити Білиха, і підприємця Петра Офіцерова звинувачували в розкраданні майна кіровського державного підприємства "Кіровліс".

Мін\'юст Росії позбавив реєстрації партію Навального

У липні 2013 року Ленінський районний суд Кірова визнав Навального і Офіцерова винними і засудив до п'ятьох і чотирьох років позбавлення волі відповідно. У жовтні того ж року Кіровський обласний суд замінив їм реальний термін на умовний.

Відбуваючи умовний термін, Навальний отримав 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у несанкціонованій роздачі листівок у московському метро. У ФСВП вважають, що таким чином політик порушив порядок відбування умовного покарання. Тому ФСВП звернулася у Люблінський суд Москви (за місцем проживання Навального) з клопотанням про заміну умовного терміну на реальний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram